Linsgryta med smak från Iran
Ingredienser
1
stor lök
200 g
champinjoner
2
morötter
1 ½ dl
röda linser
1 burk
tomatkross
2 msk
tomatpuré
2 dl
vatten
1 msk
farinsocker
1 tsk
gurkmeja
1–2 dl
vatten
1 msk
lime- eller citronsaft
Salt, peppar
1 dl
turkisk yoghurt
Så gör du
- Skala och hacka lök. Skär champinjonerna i små bitar. Skala morötterna och tärna dem fint.
- Hetta upp olja i en kastrull. Fräs lök och grönsaker. Tillsätt gurkmeja.
- Skölj linserna under rinnande vatten. Tillsätt linser, tomatkross, tomatpuré. Låt koka i 10 minuter.
- Smaka av med lime, socker, salt och peppar.
- Servera med en klick turkisk yoghurt till quinoa, bulgur eller couscous.
![Linsgryta med smak från Iran](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A3902web_190412_191740.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A3902web_190412_191740.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A3902web_190412_191740.jpg 576w)