Linssallad med getost & rostade solroskärnor
Ingredienser
4 portioner
2 dl
gröna linser
5 dl
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
6
salladslökar
10
körsbärstomater, gärna både gula och röda
1 knippe
rucola
4
skivor getost (chèvre)
1–2 msk
flytande honung
½ dl
rostade solroskärnor
Dressing
1 msk
balsamvinäger
3 msk
olja
½ tsk
salt
1 krm
grovkrossad svartpeppar
Så gör du
- Koka linserna i grönsaksbuljongen i en kastrull tills de är mjuka, cirka 40 minuter. Låt linserna rinna av och kallna.
- Skaka samman ingredienserna till dressingen och häll över linserna.
- Skölj, ansa och finstrimla salladslöken. Skölj och halvera tomaterna.
- Fördela rucolan på tallrikar. Varva linser och grönsaker på salladsbädden. Lägg en skiva getost på varje linsbädd och ringla över honung. Strössla solroskärnor över. Servera linssalladen med bröd.