Ljummen potatissallad
Ingredienser
4–6 portioner
12 st
nypotatisar
1 knippe
färsklök
2 dl
gräddfil
½–1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
½ dl
hackad dill och andra färska örter
1 knippe
rädisor
Så gör du
- Tvätta och koka potatisen.
- Koka den precis mjuk i lättsaltat vatten, låt ånga av och svalna.
- Hacka löken fint, skiva rädisorna och klyfta potatisen.
- Blanda ihop gräddfil, salt, peppar och dill och gärna andra örter.
- Vänd ihop allt. Ät tillsammans med hel rökt fisk
Prisuträkning, 2013: 1,41 euro per portion eller 1,26 euro per portion (egen odlad dill)
![Ljummen potatissallad](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/potatissallad.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/potatissallad.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/potatissallad.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/potatissallad.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/potatissallad.jpg 1152w)