Lökpaj
Ingredienser
8 bitar
Pajdeg
2 ½ dl
vetemjöl
75 g
smör
1 dl
kvark
Fyllning
3–4
lökar (godast blir pajen om du mixar gul lök, rödlök och vitlök)
2 msk
rybsolja
2 dl
crème fraiche eller grädde
1
ägg
½ tsk
salt
1 krm
vit- eller grönpeppar
Så gör du
- Finfördela smöret i vetemjölet och tillsätt därefter kvarken.
- Låt degen vila svalt en stund.
- Skala löken och skär den i strimlor. Fräs den mjuk i olja. Låt svalna.
- Täck pajbottnen med löken.
- Blanda ägg och crème fraiche. Salta och peppra.
- Häll blandningen på pajen. Grädda i 200 graders ugnsvärme 30–35 minuter. Servera pajen varm.
![Lökpaj](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/lokpaj.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/lokpaj.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/lokpaj.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/lokpaj.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/lokpaj.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/lokpaj.jpg 1152w)