Löksoppa
Ingredienser
3
gula lökar
½
purjolök
4
vitlöksklyftor
3 msk
olja
1 l
(eko)grönsaksbuljong
1
lagerblad
Svartpeppar
1 krm
timjan eller några kvistar färsk timjan
Rostade brödtärningar
Så gör du
- Skala och skär lök, purjo och vitlök i tunna skivor. Fräs lökskivorna cirka 10 minuter i olja i en gryta. Tillsätt buljong och kryddor.
- Koka soppan under lock på svag värme minst 15 minuter.
- Avsmaka och tillsätt kryddor vid behov. Servera soppan med små rostade brödtärningar.
![Löksoppa](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_4553.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/MG_4553.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_4553.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/MG_4553.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_4553.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_4553.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_4553.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_4553.jpg 1152w)