Mältad potatislåda
Ingredienser
1 kg
mjölig potatis
½ dl
vetemjöl
Cirka 6 dl
mjölk
50 g
smör
2 msk
sirap
1 tsk
salt
Dag 1
- Koka potatisen mjuk med skalet på. Skala potatisen genast.
- Pressa potatisen med en potatisstöt och tillsätt vetemjölet i slutskedet.
- Täck moset med en handduk och låt stå i rumstemperatur över natten.
Dag 2
- Blanda ner mjölken. Konsistensen ska vara som välling. Klicka i smöret i små klickar, men lämna lite kvar att smöra formen med samt att lägga på lådan. Blanda ner sirap och salt.
- Häll smeten i en form. Fyll formen bara till hälften då lådan bubblar under gräddningen. Sätt några smörklickar på ytan. Grädda cirka 2 timmar i 150 grader.
![Mältad potatislåda](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_6384.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_6384.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_6384.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_6384.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_6384.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_6384.jpg 1152w)