Mandelkaka med säsongens bär
Ingredienser
ca 18 bitar
Ingredienser
200 g
smör
1 dl
socker
150 g
mandelmassa
2 dl
speltsikt
1 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
3
ägg
Frosting
200 g
färskost naturell
100 g
mjukt smör
2 dl
florsocker
1 msk
citronsaft
2 tsk
vaniljsocker
Gör så här
- Ta fram smöret i rumstemperatur så att det hinner mjukna. Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en kakform.
- Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
- Blanda samman mjöl och bakpulver.
- Vispa smör, socker och mandelmassa till ett vitt och pösigt skum. Tillsätt ett ägg i taget under ständig vispning. Tillsätt mjölet.
- Bred ut kaksmeten i formen och grädda i cirka 45 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Slå ut kakan från formen och låt svalna.
- Gör frostningen genom att mäta upp alla ingredienser i en bunke. Vispa ingredienserna kraftigt med elvisp.
- Bred ett generöst lager frostning på den avsvalnade kakan och dekorera med säsongens bär. Kakan är som godast efter 1–2 dagar. Förvaras svalt.