Marängbeklädd tårta
Ingredienser
Botten
2
ägg
1 ¼ dl
socker
1 ½ dl
speltmjöl
Skalet av en apelsin
Fyllning
3
äggvitor
1 dl
florsocker
250 g
kvark
150 g (1 ½ dl)
hallonpuré
Så gör du
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet och apelsinskalet och rör om till en slät smet.
- Slå över på en bakplåtspapperbeklädd plåt. Grädda i 180 grader cirka 6-8 minuter.
- Kör kvarken och hallonpurén i matberedaren, ställ i frysen. Knäpp ugnen på 250 grader.
- Skär kakbottnen mitt i tu.
- Vispa ihop äggvitan och florsockret till ett hårt marängskum.
- Fördela den frusna hallonkvarken över bottnen och sätt den andra delen över. Bred över av marängen så att allt täcks.
- Kör i het ugn tills marängen fått färg.
- Servera genast.