Marängsviss
Ingredienser
30
små maränger
2 dl
vispgrädde
3 dl
kvarg
1 tsk
vaniljsocker
2 msk
pudersocker
3 dl
bär, exempelvis blåbär och hallon
Sockerkulor eller strössel till dekoration
Chokladsås
100 g
mörk choklad
25 g
smör
1 dl
grädde
Maränger
3
äggvitor
2 ½ dl
strösocker
Så gör du
- Vispa grädden i en skål, tillsätt kvarg, socker och vaniljsocker.
- Värm upp smör och grädde i en kastrull. Tillsätt den mörka chokladen och rör tills chokladen smultit.
- Lägg upp marängsvissen genom att varva maränger, gräddblandning, bär och chokladsås. Servera direkt.
Maränger
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum i ett rent kärl. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 minuter, tills du får en blank och fin massa.
- Lägg massan i en spritspåse och spritsa små maränger på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.