Marängtårta
Ingredienser
3
äggvitor
2 ½ dl
strösocker
Fyllning
1 dl
vatten
1 dl
socker
1 dl
kakao
3 dl
vispgrädde
1
mango
1
apelsin
Så gör du
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i ett rent kärl. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 minuter, tills du får en blank och fin massa.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper till två cirklar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Låt gärna bottnen torka i efterugnsvärme, med ugnsluckan på glänt.Fyllning: Koka ihop vatten, socker och kakao tills det blir en trögflytande chokladsås. Det här kan du förbereda redan dagen innan!
- Vispa grädden. Skala och skär frukten i lämpliga bitar.
- Montering: Bred chokladsås på det ena marängbottnen. Bred ut av frukten. Spritsa på hälften av grädden. Lägg den andra marängen över. Spritsa ytterligare grädde och toppa med frukt och ringla över av chokladsås. Njut!