Marinerad siklöja med äpple & kapris
Ingredienser
Dag 1
500 g
rensade hela siklöjor eller strömmingar (små)
1 dl
ättiksprit (12 %)
5 dl
vatten
1 msk
salt
Marinad
1 dl
olivolja
1
handfull hackad dill
1 msk
vatten
1 ½ msk
vittvins- eller cidervinäger
Salt, peppar
1 ½ msk
kapris
½ liten
skivad rödlök
2 små
syrliga äpplen
Dag 1
- Klipp bort huvudet och dra bort ryggraden från fisken och dra av skinnet om det är möjligt.
- Blanda ättika, vatten och salt.
- Lägg filéerna i lagen och låt stå i kyl i ett dygn tills filéerna är gravade.
Dag 2
- Ta upp fisken ur lagen, skölj och låt rinna av.
- Blanda ihop marinaden med dillen, kaprisen och löken, smaksätt med salt och peppar.
- Lägg fiskfiléerna på ett serveringsfat och ringla på marinaden. Skär äppelbitarna i tunna skivor och lägg ovanpå fisken. Dekorera med örter.
- Servera med skärgårdslimpa, äppelbröd eller knäckebröd.
![Marinerad siklöja med äpple & kapris](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/030_matkulturweb_190412_191919.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/030_matkulturweb_190412_191919.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/030_matkulturweb_190412_191919.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/030_matkulturweb_190412_191919.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/030_matkulturweb_190412_191919.jpg 1152w)