Marinerade lammkotletter
Ingredienser
8
dubbelkotletter av lamm
1 msk
olja
1 msk
smör
½ tsk
salt
¼ tsk
svartpeppar
2 tsk
rosmarin
Marinad
1 dl
olja
½ dl
rödvinsvinäger eller rött vin
1 msk
sojasås
2
pressade vitlöksklyftor
1 tsk
grovmalen svartpeppar
1 tsk
timjan
2 tsk
rosmarin
Så gör du
- Skär några snitt i kanten av kotletterna.
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Tillägg de torkade örterna. Lägg kotletterna i marinaden och låt marinera i kylen i cirka 4 timmar. Torka av marinaden och låt rumstempereras 1 timme innan tillagning.
- Bryn fettet i stekpanna. Stek kotletterna 2–3 minuter på var sida om du vill att köttet skall vara rosafärgat inuti. Lägg till ett par minuter per sida om du vill ha kotletterna genomstekta.
- Servera grönsaker i säsong till kotletterna.