Marthabakelsen
Ingredienser
10–12 bakelser
125 g
rumsvarmt smör
3
ägg
4 dl
speltsikt
½ tsk
bakpulver
1 ½ dl
brunt socker
1 dl
mjölk
1 ½ dl
frysta blåbär
Dekoration
100 g
rumsvarmt smör
170 g
florsocker
1
ekologisk citron, 1 msk citronsaft och 1 tsk citronskal
Färska blåbär
Bastband eller silkesband
Så gör du
- Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, ägg, mjöl, bakpulver, socker och mjölk i en skål och vispa i fyra minuter med en elvisp.
- Rör försiktigt ner bären. Fyll muffinsformar med ¾ delar smet och grädda i 30–35 minuter. Låt dem svalna helt.
- Vispa smöret med florsockret till en fluffig glasyr, tillsätt citronsaften och skalet.
- Knyt en rosett runt kakorna med ett vackert band och spritsa sedan glasyren på kakorna.
- Dekorera med färska blåbär. Det är godast att servera kakorna genast eller samma dag.