Maskroskapris
Ingredienser
50 g (1–2 dl)
väl sköljda maskrosknoppar
½ tsk
havssalt
2 ½ dl
vinäger
Grovt havssalt
Så gör du
- Sätt knopparna i en glasburk, häll i salt och vinäger. Låt stå i kylskåp 1–2 veckor.
- Sila bort vinägern, låt knopparna torka lite på hushållspapper. Sätt 1 cm havssalt i en glasburk, varva sedan 1 cm knoppar med 1 cm havssalt. Låt stå i rumstemperatur i 3 månader. Använd som kapris.
![Maskroskapris](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/kapris_191217_122649.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/kapris_191217_122649.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/kapris_191217_122649.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/kapris_191217_122649.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/kapris_191217_122649.jpg 1152w)