Maskrossirap
Ingredienser
Blommor av maskrosor (kan bytas ut till granskott)
Vatten
Socker
Så gör du
- Fyll en halv liten kastrull med maskrosblommor, täck med vatten. Låt koka i cirka 20 minuter, sila. Om du vill ha starkare sirap kan du sätta nya maskrosblommor i samma vatten och igen låta koka i cirka 20 minuter, och sila.
- Mät upp vätskan i mätbägare och skölj kastrullen. Häll 2 dl av vätskan tillbaka i kastrullen och lägg till 420 g socker. Låt sockret smälta i den varma vätskan. Låt inte blandningen koka, då avdunstar för mycket vatten och sirapen kan kristalliseras i sin burk. När sockret har smält kan du hälla den färdiga sirapen på burk.
- Sätt på en etikett, exempelvis "Maskrossirap juni 2012". Förvara sirapen i kylskåp. Använd till glass eller pannkakor. Maskrossirap smakar lite vanilj och lite nötter. Granskottssirap smakar skog.
![Maskrossirap](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/sirap.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/sirap.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/sirap.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/sirap.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/sirap.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/sirap.jpg 1152w)