Matiga våfflor
Ingredienser
10 st
Våfflor
4 dl
jästbrödsmjöl eller vetemjöl
½ tsk
salt
5 dl
mjölk
2
ägg
2 msk
olja
Smör till gräddning
Röra
100 g
creme fraiche
150 g
rökt fisk eller räkor
2 msk
gul lök eller gräslök, finhackad
1/2 dl
dill
Salt och peppar enligt smak
Övriga tillbehör
Sallad eller spenat
2
morötter
Våfflor
- Blanda torra ingredienser i en skål. Vispa ner mjölken lite i taget. Tillsätt ägg och olja. Vispa till en jämn smet. Låt smeten svälla en stund innan gräddning.
- Värm våffeljärnet och smält en klick smör. Tillsätt våffelsmet och grädda våfflor. Servera våfflorna med salta eller exempelvis med vispad grädde och bär.
Röra
- Dela den rökta fisken och ta bort ben. Om räkor används skärs de i mindre bitar. Finhacka lök och dill. Blanda samman alla ingredienser och smaka om det behövs salt och peppar
Övriga tillbehör
- Skölj och skär salladen i strimlor. Skala och riv morot.
![Matiga våfflor](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A4177.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A4177.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A4177.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A4177.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A4177.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A4177.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A4177.jpg 1152w)