Mellandagspizza
Över 60 min
Ingredienser
25 g
jäst
2 1/2 dl
vatten
1/2 tsk
salt
2 msk
rybsolja
7–8 dl
mjöl
Fyllning
250 g
mascarpone eller en annan liknande färskost
250 g
smetana, tjock yoghurt eller crème fraîche
400 g
kallrökt lax eller annan fisk
2
rödlökar, tunnskivade
200 g
riven ost
Pizzadeg
- Börja med att blanda ihop en pizzadeg. Pizzadegen ska gärna jäsa i några timmar.
- Smula ner jästen i en skål.
- Tillsätt fingerljummet vatten, salt och olja.
- Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda ihop till en smidig deg.
- Låt jäsa till dubbel storlek i minst en timme.
- Dela degen i fyra bitar och kavla ut till portionspizzor.
- Placera på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
Fyllning
- Bred ut mascarponeosten över den tunt utkavlade pizzabottnen. Tillsätt lökringar.
- Grädda i het ugn cirka 8 minuter, tills ytan har fått färg.
- Ta ut pizzan och klicka över av smetana (eller annan syrad gräddprodukt).
- Tillsätt fisk och dill, servera genast.