Mellanmålsmuffins
Ingredienser
8–10 muffins
2 dl
vetemjöl
2 dl
vetekli
1 dl
solrosfrön
¼ tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
1 dl
olja
½ dl
farinsocker
1 ½ dl
surmjölk
1
ägg
½ dl
sirap
Så gör du
- Ställ ugnen på 200 grader. Smörj muffinsformar om du har en muffinsplåt. Om du använder pappersformar, placera ut dem dubbla på en ugnsplåt.
- Blanda ihop vetemjöl, vetekli, solrosfrön, salt, bakpulver och kanel i en djup skål.
- Vispa olja, farinsocker, surmjölk, ägg och sirap i en annan skål.
- Rör den flytande smeten i de torra ingredienserna och blanda snabbt ihop degen. Fyll muffinsformar och grädda dem i 15–20 minuter. Servera med smör eller färskost och honung.