Mellanmålsmuffins med färskost & honung
Max 30 min
Ingredienser
Cirka 10–12 muffins
2 dl
vetemjöl
2 dl
vetekli
1 dl
solrosfrön
1/4 tsk
salt
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
1 dl
olja
1/2 dl
farinsocker
1 1/2 dl
surmjölk
1
ägg
1/2 dl
sirap
Så gör du:
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj muffinsformarna om du har en muffinsplåt. Om du använder pappersformar, placera ut dem dubbla på en ugnsplåt.
- Blanda ihop vetemjöl, vetekli, solrosfrön, salt, bakpulver och kanel i en djup skål.
- Vispa olja, farinsocker, surmjölk, ägg och sirap i en annan skål.
- Rör ner den flytande smeten i de torra ingredienserna och blanda snabbt ihop degen.
- Fyll muffinsformar och grädda muffinsen i cirka 15 minuter. Känn med en kaksticka om de är färdiga.
- Servera med smör eller färskost och honung.