Mexikansk böngryta med squash
Ingredienser
4 portioner
3 dl
kidneybönor
2
gula lökar
1–2
chilipepparfrukter
1 msk
olja
2 (250 g)
squash
1 burk (500 g)
passerade tomater
1 tsk
salt
½ tsk
socker
Matlagningsyoghurt eller gräddfil till servering (veganskt alternativ för en vegansk gryta)
Så gör du
- Blötlägg och koka kidneybönorna enligt förpackningens anvisning. Låt dem rinna av.
- Skala och hacka löken grovt. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparfrukten. Fräs hacket i oljan i en gryta.
- Skär squashen i cirka 2x2 cm stora bitar. Tillsätt bitarna och låt dem fräsa med några minuter.
- Häll över de passerade tomaterna och krydda med salt och socker. Låt koka cirka 5 minuter.
- Blanda försiktigt ner kidneybönorna. Servera grytan med bröd och en klick matlagningsyoghurt eller gräddfil.