Middag på en plåt
Max 45 min
Ingredienser
6 portioner
ca 8
potatisar
2
röd-/polka- eller gulbetor
2
morot
2
rovor/1 palsternacka
3
msk rypsolja
1
tsk salt
1
msk paprikapulver
½
msk oregano
ca 3
blad grönkål
1
stekbar ost, till exempel halla-ost
oliver
Sås
2 dl
grekisk yoghurt
1/2
knippe dill
1
vitlöksklyfta
1/2
tsk salt
Svartpeppar
- Värm ugnen till 225 grader. Skölj potatis och skala rotsaker. Skär potatisarna i fyra delar. Skiva betorna eller skär dem i små bitar och skär övriga rotsaker i större bitar.
- Skär osten i tärningar. Skölj grönkålsbladen och dra loss bladen från rotstocken. Dra bladen i mindre bitar.
- Rör ihop olja med salt, paprikapulver och oregano och blanda med potatis och rotsaker på en plåt. Stek i ugnen i 10 minuter. Rör om. Fördela osten över plåten och stek ytterligare 10 minuter. Strö på grönkålen och stek 5 minuter.
- Blanda yoghurt med salt, finhackad dill och pressad vitlök. Smaka av.
- Strö oliver över plåten och servera med dillyoghurt.