Middagssallad med asiatiska smaker
Max 45 min
Ingredienser
4 portioner
50 g
sallat
2–4
morötter
2 msk
sesamfrön
Kålsallad
150 g
vitkål
ca 1 dl
koriander, hackad
1 bit
chili, finhackad
1/2 msk
ingefära, riven
1 msk
jordnötssmör
1 msk
saft av lime/citron
1 msk
vatten
2 krm
socker
1 krm
salt
Marinerade bönor/linser
4 dl
kokta bönor (eller 2 dl kokta linser)
1 1/2 msk
olja
1 tsk
senap
1/2 msk
vinäger
1/2 tsk
socker/honung
1 krm
salt
Marinerad svamp
200 g
champinjoner
1 msk
olja
2 msk
sojasås
1 msk
farinsocker
2 tsk
vinäger
1 krm
sriracha sås/chiliflakes
Kålsallad
- Strimla kålen tunt med en osthyvel. Strimla koriandern.
- Rör ihop övriga ingredienser till kålsalladen i en skål och blanda med kål och koriander.
Marinerade bönor/linser
- Rör ihop olja, vinäger, senap, salt och socker och häll sedan över bönorna eller linserna.
Marinerad svamp
- Skär svampen i små klyftor.
- Rör ihop övriga ingredienser och blanda med svampen.
Övrigt
- Rosta sesamfrön i en stekpanna på hög värme under omrörning. Häll över i en skål när de börjar få färg.
- Skölj sallaten och skär i bitar.
- Skala och riv moroten grovt.
- Lägg upp sallat, kål och morot på en tallrik och skeda på bönor, svamp och sesamfrön.
Tips!
- Ett enkelt och gott tillägg till många rätter är picklad kålrabbi. Hyvla kålrabbin tunt och häll en 1-2-3-lag över. Funkar även som topping på denna sallad.