Mikrokakor
Ingredienser
1 stor kaffekopp
Basrecept:
½ dl
Vetemjöl
½ dl
socker
¼ tsk
bakpulver
1
ägg
½ dl
mjölk
2 msk
olja
- Rör ihop alla ingredienser till en jämn massa.
- Smaksätt på valfritt sätt enligt instruktionerna.
- Grädda i mikron på full effekt (800W) i 1 ½ -2 minuter
Cappuccinokaka
- 4 tsk kaffepulver/instant coffee
- 2 tsk vatten
- 2 msk mandelmjöl
- Blanda snabbkaffe och hett vatten till en smet.
- Vänd kaffe och mandelmjöl i basmassan.
Chokladkaka
- 1 msk kakaopulver
- 1 msk chokladkross
- Vänd ned kakao och choklad i basmassan.
Morotskaka
- 2 msk riven morot
- ¼ tsk kanel
- ¼ tsk kardemumma
- Riv moroten fint. Blanda riven morot och kryddor i basmassan.
Bärkaka
- 2 msk frusna, tinade bär
- 2 msk havreflingor
- Rör ihop bär och havreflingor i basmassan.