Minestronesoppa
Ingredienser
2
vitlöksklyftor
100 g
rotselleri
2
morötter
1
palsternacka
½
purjo
2 dl
blötlagda och kokta vita bönor
1 burk
krossade tomater
3 dl
kokt kort pasta (eller 1 dl okokt)
2 msk
olja
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad basilika
1
ekologisk grönsaksbuljongtärning
Salt, svartpeppar
100 g bacon, kan uteslutas för en vegansk version
Så gör du
- Skala och hacka vitlöken fint. Snitta upp purjolöken och skölj den mellan alla bladen. Skala och ansa rotfrukterna. Skiva purjolöken och skär rotfrukterna i tärningar.
- Värm upp olja i en kastrull och fräs lökarna och rotfrukterna en stund. Tillsätt tomatkross och kryddor. Häll på vatten så rotfrukterna täcks. Låt koka tills de är nästan mjuka.
- Stek under tiden baconen i en stekpanna.
- Tillsätt den kokta pastan och bönorna. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Om du använder okokt pasta: Lägg i pastan då grönsakerna kokat en liten stund och låt pastan koka mjuk i soppan, enligt anvisning på förpackningen.
- Servera soppan med bacon vid sidan om eller rör ner i soppan. Det går även utmärkt att äta soppan utan bacon