Miniomeletter
Max 30 min
Ingredienser
8 stycken
Omeletter
4
ägg
4 msk
mjölk
en nypa
salt
svartpeppar
4 msk
riven ost
8
bullformar, smorda formar eller kaffekoppar som tål ugnsvärme
Tillbehör
ca 60 g
smetana/grekisk yoghurt/gräddfil
1 1/2 dl (ca 75 g)
inhemsk konserverad fisk/räkor/rökt fisk
1 msk
gul lök, finhackad (kan uteslutas)
1 msk
hackad dill eller annan ört
Så gör du:
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela smeten i formar. Strö ner 1/2 msk riven ost i varje form.
- Grädda i 225 grader i cirka 12–15 minuter tills omeletterna får lite färg.
- Hacka lök, dill och fisk/räkor till fyllningen. Blanda i en skål. Servera miniomeletterna med 1/2 msk smetana och fisk-/räkblandningen.
Miniomeletter i mikrovågsugn
- Om du har bråttom kan omeletterna tillredas i mikrovågsugn i 2 minuter (750W). Ta ut och rör om omeletten med en gaffel efter att halva tiden har gått. I vanlig ugn blir omeletterna lite fluffigare än i mikrovågsugnen.
