Miniomeletter
Ingredienser
8 stycken
Omeletter
4
ägg
4 msk
mjölk
en nypa
salt
svartpeppar
4 msk
riven ost
Du behöver också 8 bullformar, smorda formar eller kaffekoppar som tål ugnsvärme.
Tillbehör
ca 60 g
smetana/grekisk yoghurt/gräddfil
1½ dl (ca 75 g)
skalade räkor
1 msk
gul lök, finhackad (kan uteslutas)
1 msk
hackad dill eller annan ört
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela smeten i formar. Strö ner ½ msk riven ost i varje form. Grädda i 225 grader i cirka 12–15 minuter tills omeletterna får lite färg. Hacka lök, dill och räkor. Blanda i en skål. Servera miniomeletterna med ½ msk smetana och räkfyllning.
Miniomeletter i mikrovågsugn
- Om du har bråttom kan omeletterna tillredas i mikrovågsugn i 2 minuter (750W). Ta ut och rör om omeletten med en gaffel efter att halva tiden har gått. I vanlig ugn blir omeletterna lite fluffigare än i mikrovågsugnen.