Mjuk potatissoppa med fänkål
Ingredienser
4–6 portioner
2
lökar
1
fänkål
Cirka 1 kg
mjöliga potatisar
1 ½ l
grönsaksbuljong
1 dl
grädde (kan uteslutas)
Olja att fräsa grönsakerna i
Gräslök till dekoration
Så gör du
- Fräs den hackade löken i en kastrull.
- Tillsätt de skalade och klyftade potatisarna samt den hackade fänkålen. Låt grönsakerna badda på svag värme. Tillsätt buljongen. Koka sakta cirka 15 minuter.
- Purea soppan och tillsätt eventuellt grädden. Krydda och avred vid behov. Dekorera med gräslök och servera soppan.
![Mjuk potatissoppa med fänkål](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)