Mojo rojo
Ingredienser
1 (cirka 200 g)
paprika
2
tomater
3
vitlöksklyftor
½ dl
olivolja
1 msk
äppelvinäger
1
skiva ljust bröd
1 krm
rökt paprikapulver
Salt, peppar
Så gör du
- Halvera paprikan och skär ett kors över tomaten. Gnid in paprikan och tomaterna med olivoljan. Lägg grönsakerna och de oskalade vitlöksklyftorna på en plåt. Paprikan ska ligga med skinnsidan uppåt.
- Grilla i ugnen tills de fått ordentligt med färg och paprikan får lite svart på sig. Låt svalna en stund. Skala tomaterna och paprikan. Tryck ut vitlöken från sitt skal.
- Lägg grönsakerna i en mixerskål och häll även oljan från plåten med. Skär bort hårda kanter från brödet och tillsätt bröd, vinäger samt kryddor i mixerskålen. Kör med stavmixer eller matberedare till en slät sås.
- Vill du ha mer sting i såsen kan du mixa ner chili efter smak. Smaka av med salt och peppar.
Ät med papas arrugadas. Du kan även servera såsen till grillad eller stekt fisk, höna eller kött.