Mormors sommarsallad
Ingredienser
4 portioner
Sås
2 dl
vispgrädde
2 msk
senap
2 tsk
socker
½ tsk
salt
1 nypa
mald vitpeppar
2 msk
citronsaft
Sallad
2 huvud
grönsallat
1 litet knippe
gräslök
3
tomater
1
gurka eller 2 frilandsgurkor (skalade)
4
hårdkokta ägg
Så gör du
- Vispa grädden till skum. Smaksätt och rör om. Ställ svalt för att smaken ska ”ta sig”.
- Skölj sallatsbladen och slunga dem torra, eller låt rinna av på ren handduk. Riv bladen och placera i ett serveringsfat.
- Finklipp gräslöken över salladen. Klyfta tomaten och halvera och skiva gurkan. Skala äggen och lossa vitan från gulan. Strimla vitan fint över salladen. Blanda försiktigt ihop salladen. Mosa äggulan med gaffel.
- Slå salladssåsen över salladen, strö äggulan över salladen och avnjut med nyrökt abborre.
Prisuträkning, 2013: 6 portioner, 1,54 euro per portion