Morots-halloumibiffar med pesto och morotspasta
Ingredienser
250 g
riven morot
250 g
ost (grillost, halloumi, fetaost eller annan lagrad ost)
2
ägg
3/4 dl
ströbröd eller panko
1 tsk
chiliflakes (kan uteslutas)
1 krm
svartpeppar
Salt
Olja
Mandelpesto
Cirka 80 g
mandlar eller rostade solrosfrön
1 kruka
färsk basilika
1
vitlöksklyfta
1 ½ dl
olivolja
80 g
riven parmesanost
Så gör du
- Sätt ugnen på 250 grader. Skala morötterna och riv fint på ett rivjärn. Riv osten grovt.
- Blanda morot, ost, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
- Forma till åtta biffar med oljade händer och vänd i ströbrödet och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg eller stek dem i olja på medelvärme på båda sidorna tills de har fått färg.
Mandelpesto
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Låt svalna.
- Sätt mandlar, basilikablad, vitlök och olivolja i en hög skål. Mixa peston med stavmixer eller i en blender. Blanda i riven parmesanost och smaka av med salt och peppar