Morots- & bondbönssoppa med apelsin
Ingredienser
500 g
morot
1 dl
bondbönekross eller röda linser
1
lök
2
vitlöksklyftor
1 bit
ingefära, cirka 30 g
Cirka 1 l
grönsaksbuljong
1 tsk
tandoori eller annan kryddpasta
1
apelsin, saften + skalet
2 msk
olja
½ tsk
spiskummin
½ tsk
gurkmeja
Timjan
Så gör du
- Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala löken och skär i bitar. Skala vitlöken.
- Hetta upp olja i kastrull, tillsätt spiskummin och gurkmeja. Fräs lök och morot en stund.
- Häll över av grönsaksbuljong så att det täcker grönsakerna. Tillsätt det sköljda bondbönekrosset eller linserna. Låt koka under lock tills allt är mjukt. Reglera vätskemängden under koktiden.
- Purea soppan och tillsätt apelsinsaft och -skal.