Morots- & bondbönssoppa med apelsin
Ingredienser
500 g
morot
1 dl
bondbönekross eller röda linser
1
lök
2
vitlöksklyftor
1 bit
ingefära, cirka 30 g
Cirka 1 l
grönsaksbuljong
1 tsk
tandoori eller annan kryddpasta
1
apelsin, saften + skalet
2 msk
olja
½ tsk
spiskummin
½ tsk
gurkmeja
Timjan
Så gör du
- Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala löken och skär i bitar. Skala vitlöken.
- Hetta upp olja i kastrull, tillsätt spiskummin och gurkmeja. Fräs lök och morot en stund.
- Häll över av grönsaksbuljong så att det täcker grönsakerna. Tillsätt det sköljda bondbönekrosset eller linserna. Låt koka under lock tills allt är mjukt. Reglera vätskemängden under koktiden.
- Purea soppan och tillsätt apelsinsaft och -skal.
![Morots- & bondbönssoppa med apelsin](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A5633web_190412_191734.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A5633web_190412_191734.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A5633web_190412_191734.jpg 576w)