Morotsbiffar
Ingredienser
5
morötter
2
potatisar
1
gul lök
1 msk
rybsolja
1 tsk
curry
1 tsk
paprika
¼ tsk
spiskummin
1 tsk
salt
½ krm
svartpeppar
½ dl
vatten
1
ägg
½ dl
vetemjöl
Cirka ¼ dl
skorpsmulor
Olja till stekning
Så gör du
- Skala och riv morot och potatis grovt.
- Skala och finhacka löken.
- Fräs lök, morot, potatis och kryddor några minuter. Tillsätt vatten och låt svalna.
- Blanda alla ingredienser och tillsätt mera skorpmjöl om massan känns för lös.
- Stek i ugn: pensla ett bakplåtspapper med olja. Forma smeten till bollar och platta ut till biffar på plåten. Stek 20 minuter i 225 grader. Vänd biffarna efter halva tiden för en jämnare stekyta.
- Stek i plättpanna: forma till biffar och stek smeten i olja.
![Morotsbiffar](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/D2A0747.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/D2A0747.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/D2A0747.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2303_crop_center-center_45_line/D2A0747.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/D2A0747.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/D2A0747.jpg 1152w)