Morotskaka
Ingredienser
3
medelstora morötter
1 dl
rybsolja
2
ägg
2 dl
socker
2 tsk
bakpulver
1 ½ dl
krossad mandel
2 dl
speltsikt eller 2 ½ dl vetemjöl
2 tsk
kanel
1 tsk
ingefära
1 tsk
kardemumma
Topping
125 g
färskost
½
lime, saften
2 dl
florsocker
Så gör du
- Skala och riv moroten fin. Blanda samman alla torra ingredienser i en beredningsskål. Tillsätt morot, olja och ägg och rör om med en trägaffel.
- Smöra och bröa en avlång kakform och häll i kaksmeten i den.
- Grädda kakan i 180 graders ugnsvärme cirka 45–50 minuter. Känn med sticka om kakan är klar. Slå upp kakan på ett kakgaller och låt svalna.
- Blanda samman färskost med limesaft och florsocker. Bred över den svala kakan.
![Morotskaka](/uploads/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_2004web_190412_191603.jpg 768w, /uploads/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_2004web_190412_191603.jpg 576w)