Morotslåda
Ingredienser
1 ½ dl
grötris
½ l
vatten
½ l
mjölk
½ kg
morötter
2
ägg
½ msk
salt
1–2 msk
sirap eller farinsocker
Vitpeppar
Smör
Så gör du
- Koka risgrynen i vatten tills kokvattnet har sugits upp av riset.
- Tillsätt mjölken, de rårivna morötterna, äggen, sirapen och kryddorna.
- Häll blandningen i en smord ugnsform och klicka lite smör över lådan, som får stå 1–1 ½ timme i 175 graders ugnsvärme.
![Morotslåda](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/lador1.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/lador1.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/lador1.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/lador1.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/lador1.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/lador1.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/lador1.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/lador1.jpg 1152w)