Morotsrulltårta
Ingredienser
4
ägg
1 ½ dl
socker
4 msk
vetemjöl
2 msk
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
1 krm
ingefära
½ tsk
kardemumma
1 ½ tsk
kanel
2 dl
riven morot
½ msk
rypsolja
Fyllning
200 g
naturell färskost
1 dl
turkisk yoghurt
1 tsk
vaniljpulver
½
ekologisk apelsin (rivet skal)
1 msk
apelsinsaft
1 ½ dl
florsocker
Så gör du
- Ta fram bakplåtspapper och en plåt. Olja pappret med lite rypsolja.
- Vispa äggen och sockret till en fluffig smet.
- Blanda de torra ingredienserna i en skild skål.
- Skala och riv morötterna fint på rivjärnet.
- Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt. Tillsätt även den rivna moroten.
- Bred ut smeten på bakplåten med det oljade bakplåtspappret och grädda i 200 graders ugn i 10 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den svalna en stund och förbered fyllningen under tiden.
- Vispa färskosten med florsockret. Tillsätt turkiska yoghurten, vaniljpulvret och rivet apelsinskal och saft. Gör fyllningen i god tid och ställ in i kylskåpet i cirka 30 minuter före du breder ut den på kakan.
- Bred ut fyllningen på den svalnade kakan och rulla ihop den.
- Låt rulltårtan stå kallt en stund före den skärs upp och serveras.