Morotsscones
Max 30 min
Ingredienser
4 stora bitar eller cirka 12 mindre
3 dl
vetemjöl
3 dl
havreflingor
1 msk
bakpulver
1/2 tsk
salt
3/4 dl
rybsolja
2 dl
rivna morötter
2 dl
surmjölk eller kvarg
Så gör du:
- Tvätta, skala och riv morötterna grovt med ett rivjärn.
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, havreflingor, bakpulver och salt i en djupskål. Rör ner rybsoljan i blandningen. Rör om ordentligt så att det blir en grynig massa. Rör ner rivna morötter och häll i surmjölken, rör om.
- Dela degen i fyra delar. Pressa ut degen försiktigt på bakplåten, använd lite havreflingor så att det inte klibbar fast. Degen ska vara cirka två centimeter hög.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt sconesen svalna innan du serverar dem.