Mörtröra
Ingredienser
200 g
mört i strimlor eller små bitar
1
liten gul lök
finklippt dill
svartpeppar
2 dl
crème fraiche
1
skiva rågbröd per person
Citronskivor, dillkvistar, sikrom, salladsblad till dekoration
Så gör du
- Blanda finfördelad gravad mört, hackad lök, finklippt dill, svartpeppar och créme fraiche.
- Lägg en skiva rågbröd på en tallrik. Placera ett salladsblad på kanten av smörgåsen.
- Lägg en rejäl klick med sikrom mitt på. Garnera med dill och en citronskiva.
![Mörtröra](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x1600_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1322_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1152w)