Mörttartar
Ingredienser
150 g
mörtfilé
½ msk
salt
½ msk
socker
½ dl
dill eller gräslök
½ msk
stark senap, Dijon
1 tsk
pressad citron
½ msk
smetana
Till servering
smetana
finhackad rödlök
hackad gräslök
citronskivor
- Bena ur mörten och skär den sedan i små tärningar.
- Blanda ihop salt, socker och dill/gräslök med den tärnade mörten, låt stå i kylen ungefär en timme.
- Rör ner senap, citronsaft och smetana.
- Massan kan läggas på smörpapper och rullas ihop till cirka en 3–5 cm tjock rulle. Frys ner.
- Avlägsna smörpappret vid servering och skär portionsbitar. Alternativt lägg smeten i kylen och lägg upp med sked portioner vid serveringstillfället.
- Servera med en klick smetana, hackad gräslök, rödlök och en citronskiva.