Mozzarellasallad med pasta
Ingredienser
3 dl
pasta av flera olika sädesslag
1 ½ l
vatten
½ tsk
salt
125 g
mozzarellaost eller brödost
3–4
tomater
1
salladshuvud
Marinad
½ dl
rybsolja
1 msk
vinäger eller balsamvinäger
2 msk
apelsinsaft
½ tsk
salt
2 tsk
socker
¼ tsk
grovmalen svartpeppar
1
krossad vitlöksklyfta
½ dl
färska finskurna basilikablad eller 1 tsk torkad basilika
Så gör du
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i vatten smaksatt med salt. Spola pastan med kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden. Tillsätt pastan och låt blandningen stå i kylskåp ungefär två timmar.
- Skär osten i tärningar, tomaterna i klyftor och salladsbladen i strimlor. Täck ett serveringsfat med salladsblad. Placera osten, tomaterna och den marinerade pastan på salladsbladen. Avnjut med gott bröd till.