Mysli med russin
Ingredienser
2 l
havregryn
4 dl
rågflingor
2 dl
vetegroddar (kan uteslutas)
1 dl
farinsocker
½ dl
sirap eller honung
2 msk
olja
1 msk
vatten
2 dl
russin eller annan torkad frukt
Så gör du
- Blanda havregryn, rågflingor och eventuellt vetegroddar i en långpanna.
- Värm farinsocker, sirap, olja och vatten.
- Ringla blandningen över flingorna i långpannan och rosta dem i 175 grader i cirka 20 minuter.
- Rör om då och då så rostar myslin jämnare. Blanda till sist i russinen. Förvara torrt i en glasburk.
![Mysli med russin](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/mysli.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/mysli.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/mysli.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/mysli.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/mysli.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/mysli.jpg 1152w)