Nässelbröd
Ingredienser
½ l
vatten
50 g
jäst
1 dl
vetekli
2 dl
havreflingor eller speltflingor
4 dl
speltmjöl
Cirka 6 dl
vetemjöl
½ dl
olja
3 dl
finhackade, förvällda nässlor
½ tsk
salt
1 msk
sirap
1 dl
pumpafrön
Så gör du
- Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt nässlorna, salt och sirap.
- Tillsätt sädesslagen i nämnd ordning. Tillsätt oljan till sist. Låt jäsa ½ timme.
- Platta ut på en bakplåtspappersbeklädd långpanna, låt jäsa ännu en stund under bakduken.
- Skär skåror med vass brödkniv, pensla med vatten och strö över av pumpafröna. Grädda i 225 grader cirka 10 minuter.
![Nässelbröd](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/broddeg.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/broddeg.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/broddeg.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/broddeg.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/broddeg.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/broddeg.jpg 1152w)