Nässelbröd eller -semlor
Ingredienser
Cirka 30 semlor
50 g
jäst
½ dl
olja
5 dl
vatten
1 tsk
salt
500 g
vetemjöl
300 g
semlemjöl
2 dl
förvällda, finhackade nässlor
Så gör du
- Bered en vanlig jäsdeg. Tillsätt nässlorna i degspadet. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 20 minuter.
- Dela degen i cirka 30 delar och baka ut till semlor eller två runda bröd.
- Jäs bröden eller semlorna i cirka 30 minuter. Semlor gräddas i 225 grader i cirka 10 minuter och bröd i 200 grader i cirka 30 minuter.
![Nässelbröd eller -semlor](/uploads/Artiklar/_1200x800_crop_center-center_82_line/nasslor.jpg 1200w, /uploads/Artiklar/_2400x1600_crop_center-center_61_line/nasslor.jpg 2400w, /uploads/Artiklar/_992x661_crop_center-center_82_line/nasslor.jpg 992w, /uploads/Artiklar/_1984x1322_crop_center-center_61_line/nasslor.jpg 1984w, /uploads/Artiklar/_768x512_crop_center-center_60_line/nasslor.jpg 768w, /uploads/Artiklar/_1536x1024_crop_center-center_45_line/nasslor.jpg 1536w, /uploads/Artiklar/_576x384_crop_center-center_60_line/nasslor.jpg 576w, /uploads/Artiklar/_1152x768_crop_center-center_45_line/nasslor.jpg 1152w)