Nässelplättar
Ingredienser
4 portioner
4 dl
förvällda (2 l färska) nässlor
3
ägg
4 dl
mjölk eller havredryck
2 dl
speltmjöl eller grahamsmjöl
2 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
1 dl
grädde
2 msk
smör till stekningen
Så gör du
- Skölj nässlorna. Förväll dem i kokande vatten 2–3 minuter. När de har ljusnat i färgen är de klara. Kyl dem snabbt i kallt vatten och kör dem i mixern.
- Vispa äggen med hälften av mjölken. Blanda i salt och mjöl. När smeten blivit jämn slår du i resten av mjölken samt grädde.
- Blanda till sist i nässlorna. Låt smeten svälla en stund. Stek gärna stora plättar som du kan fylla med till exempel rökt fisk, bondost eller annat gott!
![Nässelplättar](/uploads/Artiklar/_1200x800_crop_center-center_82_line/nasslor.jpg 1200w, /uploads/Artiklar/_2400x1600_crop_center-center_61_line/nasslor.jpg 2400w, /uploads/Artiklar/_992x661_crop_center-center_82_line/nasslor.jpg 992w, /uploads/Artiklar/_1984x1322_crop_center-center_61_line/nasslor.jpg 1984w, /uploads/Artiklar/_768x512_crop_center-center_60_line/nasslor.jpg 768w, /uploads/Artiklar/_1536x1024_crop_center-center_45_line/nasslor.jpg 1536w, /uploads/Artiklar/_576x384_crop_center-center_60_line/nasslor.jpg 576w, /uploads/Artiklar/_1152x768_crop_center-center_45_line/nasslor.jpg 1152w)