Nässelsemlor
Ingredienser
Cirka 25 semlor
5 dl
mjölk eller surmjölk
1 dl
torkade eller frysta nässlor
40 g
jäst
½ tsk
salt
½ dl
sirap
½ dl
rybsolja
6 dl
rågmjöl
8–9 dl
vetemjöl
Så gör du
- Om du använder torkade nässlor, blötlägg dem i vätskan cirka 1 timme.
- Tillsätt de övriga ingredienserna i blandningen och knåda ut till en mjuk deg. Låt jäsa.
- Baka ut till semlor. Låt jäsa. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
![Nässelsemlor](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/broddeg.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/broddeg.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/broddeg.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/broddeg.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/broddeg.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/broddeg.jpg 1152w)