Nudelsoppa á la Martha
Ingredienser
FÖR 4 PERSONER
Buljong
1
morot
1
lök
100 g
rotselleri
3
vårlökar
6
vitlöksklyftor
4 cm
bit av ingefära
½
röd chili
1 msk
rypsolja
2
lagerblad
6
hela kryddpepparkorn
1,5 liter
vatten
2 ½
ekologisk grönsaksbuljongtärning
Övriga ingredienser:
250g
risnudlar
4
vårlökar
3–4
morötter
50g
babyspenat
1 kruka
koriander
- Börja med buljongen genom att skölja moroten och rotsellerin och skär dem i grova bitar. Skiva vårlöken och ingefäran i grova bitar. Klyfta löken i stora bitar samt vitlöksklyftorna. Skiva även röda chilin. Du behöver inte skala ingredienserna.
- Hetta upp olja i en kastrull och lägg alla grönsaker samt kryddpepparkornen och lagerbladen. Sautera grönsakerna en stund och häll sedan på vattnet och buljongtärningarna. Låt koka på låg värme ca 30 minuter.
- Under tiden då buljongen kokar kan du förbereda de övriga ingredienserna. Fördela risnudlarna i fyra skålar. Skiva vårlöken tunt och strö ovanpå risnudlarna. Skölj babyspenaten och tillsätt även i skålarna. Skala morötterna och skiva antingen till tunna slantar med en skalar eller skär tunna stavar. Fördela i skålarna. Toppa med koriander.
- Då buljongen kokat färdigt, sila av den. Häll den varma buljongen ovanpå ingredienserna som finns i skålarna och låt dra ca 3 minuter tills nudlarna är mjuka.