Spenatpaj
Ingredienser
Deg
2 dl
vetemjöl
125 g
smör
½ burk
kvark
1 dl
riven ost
Fyllning
2 paket
fryst spenat
1
medelstor gul lök
2 krukor
färsk basilika
2
vitlöksklyftor
2 msk
god olivolja
1 ½ dl
riven ost
1 dl
matlagningsgrädde
1
ägg
salt, nymald svartpeppar och muskotnöt 1
50 g
blåmögelost
3–4 msk
pinjefrön
Till garnering: basilikablad
Så gör du
- Nyp samman vetemjöl och smör. Tillsätt kvarg och osten. Tryck ut degen i en låg pajform och ställ den kallt i en halv timme Förgrädda pajbottnen 10 minuter. i 225 grader.
- Pressa ut all överflödig vätska ur den tinade spenaten i en trådsil. Finhacka löken och hacka även basilikan smått.
- Värm olivolja i en kastrull och lägg i lökhacket och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt basilikan och spenaten. Låt allt koka en stund. Låt den sedan svalna och tillsätt sedan osten, grädde och ett lätt uppvispat ägg.
- Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och fördela mögelosten över i små klickar. Garnera med pinjefrön och grädda tills osten smält och pajkanterna blivit bruna.
![Spenatpaj](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/utfyllnad8.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/utfyllnad8.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/utfyllnad8.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/utfyllnad8.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/utfyllnad8.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/utfyllnad8.jpg 1152w)