Trädgårdssalt
Över 60 min
Ingredienser
Umamisalt
2/3
lökblast, gräslök eller gul lök
1/3
libbsticka eller blast från rotselleri
Fint havssalt
Örtsalt
Örter, till exempel basilika, persilja, oregano, timjan, dragon, salvia
Lökblast, blast från vitlök, gräslök
Fint havssalt
Gör så här
- Strimla blast och örter. Finhacka gul lök ifall den används. Mixa till en grön massa.
- Tillsätt 1 dl salt per 5 dl grön massa och mixa ytterligare.
- Bred ut massan på bakplåtspapper och torka på låg värme, cirka 40 grader, helst i en tork, tills massan är helt torr.
- Mixa massan till ett fint pulver och förvara torrt och mörkt i en glasburk med lock.
Ta tillvara trädgårdens smaker i ett salt. Passar fint som bordssalt, för att smaksätta fisk och kött, eller i dressing och dipp
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.