Ölrumpekyckling (beer can chicken)
Ingredienser
1
hel kyckling
1
burk öl
Kryddrubb
3 msk
farinsocker
2 tsk
rökt paprikapulver
2 tsk
paprikapulver
1 tsk
chilipulver, kan uteslutas
2 tsk
rosmarin
2 tsk
oregano
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
salt
Så gör du
- Skölj kycklingen och klappa den torr.
- Blanda ingredienserna till kryddrubben och gnid in kycklingen med kryddblandningen.
- Tvätta ölburken noga. Öppna burken med konservöppnare. Häll ut cirka 1 dl.
- Trä kycklingen över ölburken. Stek i ugnen i cirka 1 ½ h i 150 grader eller tills temperatur vid benet ligger på 82 grader.
- Du kan även med fördel lägga kycklingen på grillen, men grilla då indirekt så det inte är för hett och kycklingen bränns.