Omelett – man tager vad man haver
Ingredienser
6
ägg
1
gul lök
1 msk
smör eller olja
1
grön paprika
100 g
bönor
2
stora tomater
250 g
grynost
1 dl
vatten
½ tsk
salt
1 krm
peppar
Så gör du
- Skala och hacka löken. Fräs den sakta i smör i en stekpanna tills löken är genomskinlig.
- Skiva paprikan och låt den fräsa med en stund. Blanda ner bönorna.
- Skiva tomaterna och lägg dem på grönsakerna i pannan. Klicka grynost mellan tomatskivorna.
- Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
- Häll omelettsmeten över grönsakerna och täck pannan med lock eller aluminiumfolie.
- Lyft försiktigt på grönsakerna här och där så omelettsmeten kommer ner emellan.
- Låt omeletten stelna, det tar 10–15 minuter. Servera med bröd.