Omelett med fetaost
Ingredienser
4
ägg
Olivolja
100 g
fetaost
8
körsbärstomater skurna i hälften eller 1 stor tomat skuren i mindre bitar
Så gör du
- Knäck äggen i en djup skål och blanda i 4 msk vatten. Rör om väl med en gaffel.
- Värm 2 msk olivolja i en stekpanna och häll i äggblandningen. Låt omeletten stelna på medelvärme i cirka 5 minuter. Gör några hål i mitten med hjälp av en trägaffel så att det rinnande ägget rör stekpanna.
- Smula över fetaosten och fördela tomaterna jämnt över.
- Sätt ugnen på 200 grader och grill. Sätt grillgallret högt uppe i ugnen. När ugnen är varm, ställ in stekpannan med handtaget utanför. Håll luckan öppen till hälften och låt ytan stelna, det tar några minuter. Tag ut stekpannan med hjälp av en pannlapp. Klipp över lite gräslök eller basilika och servera.