Omelettrulle
Ingredienser
8 portioner
75 g
smör
1 ½ dl
mjöl
5 dl
mjölk
4
ägg
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Nässelfyllning
150 g
förvälld nässla eller spenat
2
vårlökar
2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
2 msk
mjöl
2 dl
mjölk
½ tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
½ tsk
riven muskotnöt
200 g
fetaost
Ost till gratinering
Så gör du
- Koka ihop en vitsås genom att smälta smör och tillsätta mjöl, späd med mjölk tills du får en slät sås. Låt småkoka några minuter under omrörning.
- Knäck äggen och skilj äggvitorna från gulorna. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt äggulorna en i taget under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i smeten. Bred ut på en plåt beklädd med bakplåtspapper. Grädda i 225 graders ugnsvärme i cirka 15 minuter.
- Fräs under tiden de förvällda nässlorna eller spenaten i en skvätt olja. Tillsätt lök och smaksätt. Strö över mjöl och späd på av mjölken. Låt småkoka en stund.
- Stjälp upp omeletten på ett smörpapper. Bred ut den gröna stuvningen och smula över fetaosten. Rulla ihop så att skarven blir neråt, strö över lite ost och gratinera på ugnsfast form i 225 grader i cirka 8 minuter. Servera varm.